www.marinetraffic.com/ais/ уеб сайт за корабоплаването по света.

На уеб сайта www.marinetraffic.com/ais/ ще намерите карта с корабите по света, къде се намират в момента и информация за тях. Когато изберете кои кораб ви интересува може да разгледате по-подробна информация за него.  Описанието може да има под какъв флаг плава кораба, видът на кораба например пътнически, товарен танкер и подобни. Положението му в момента дали плава или е хвърлил котва. Скорост, курс, дължина, широчина, дълбочина на газене през водата и направление към пристанището. Има и снимки на кораба.

Чрез опцията show vessel’s track се гледа от къде е минал кораба. С опцията distance to може да се измери разстоянието от кораба до избрана точка или повече точки от картата. На vessel’s details може да се открие повече информация за кораба, само да е въведена за избрания кораб. Като например максимална и средна скорост на кораба до момента, знака  му за обаждане call sign,  географска дължина и ширина в градуси Longitude Latitude. Във vessel wiki има още по-подробна информация от на кои е корабът до колко пътници има и колко харчи и колко му са резервоарите за гориво и подобни, но в повечето случаи не е записано поне които разгледах.

На карта може да се избира дали да се показва името на кораба, какви видове кораби да се показват на картата. Има възможност като се въведе името на кораб или пристанище да се отиде директно на него, без да търси на картата. Направен е и списък с пристанищата. Галерия със снимки на корабите. Нов уеб сайт гледам, че имат http://new.marinetraffic.com/ .

Може да се сложи определена част от картата на уеб сайт с опцията embed a map. Чрез опцията Data export може да се изведе информация в разни формати. Фаровете може да разгледате на Lights Directory. Направили са даже и търсачка за снимки.

Поддържат програми свързани с уеб сайта за айфон, андроид и уиндоус фон.

 

 

(Visited 88 times, 1 visits today)
Please wait...
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар