уеб сайт за движението на самолетите по света онлайн www.flightradar24.com.

На уеб сайта www.flightradar24.com можете да разгледате самолетите, които летят в момента.  Сървърът ползва информация от системите ADS-B , MLAT и FAA .  Самолети, които не ползват тези системи не се изобразяват на уеб сайта или такива, които не искат. Има база данни с авиокомпаниите по света, летищата сортирани по държави, полетите и информация за тях. Форум към уеб сайта forum.flightradar24.com/

От картата като си изберете някой самолет, се очертава траекторията на движение до момента. При натискане на бутона show route се показва целия маршрут на самолета от началната до крайната точка на пътуването, според плана му за летене.  Може да има снимка на самолета. Написано е от къде и за къде пътува самолета. Също вида на самолета и регистрацията му. Указана е и височината, на  която лети и може да се сменя от настройките във футове или метри. Показана е и вертикалната скорост. Моментна скорост може да се сменя от възел на мили в час и километри в час. Също е посочена и дължината и широчината в градуси.

Може да се ползва филтър по различни показатели име за радио свръзка (callsign), летище, височина, скорост, самолет,  регистрация и радар. Има възможност да се прегледат от предни дни в посочените дати и часове и минути самолетните полети playback е обозначена на уеб сайта. На основното търсене може да се търси по полет, регистрация и летище. На тази страница www.flightradar24.com/data/ е търсачка с доста критерии за търсене.

Има си бутон за шерване на определен полет през туитър, фейсбук, гугъл, и имейл.

Предлага се за тези, които ползват айфон или андроид програма свързана с уеб сайта  www.flightradar24.com/apps

(Visited 64 times, 1 visits today)
Please wait...
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар