www.sourceforge.net уеб сайт за програми с отворен код.

На уеб сайта има софтуер разделен по видове аудио и видео, бизнес и предприемчивост, комуникации, разработки, за дома и обучение, игри, графични, наука и инженерни, сигурност и системна администрация. За всеки софтуер има страница с информация за него, описание, сваляне на самата програма, място за потребителски отзиви и рейтинг, поддръжка, уики страница, обновленията за новите версии. За рейтинга може да се прави оценка за леснота за работа с програмата, детайлност, дизайн и поддръжка. Показано е колко пъти е изтеглена програмата, и има както най новата последна версия, но и по старите версии.

На главната страница има програми на месеца. Също така изборът на редакторите на уеб сайта. Има колко са свалени за седмицата програми, колко поста са публикувани във форума, в повече има десетте най теглени програми от началото на проекта и за последната седмица за момента.

След регистрация има възможност и за публикуване на софтуер, които разработва такъв вид, които предлагат на уеб сайта и желае да го разпространява безплатно. Към него има и приложена помощна информация за уеб сайта, но има и възможност за поискване на помощна информация от поддръжката на уеб сайта.

В софтуерната директория разни видове и подвидове на софтуера. Търсенето е направено да търси там, където е отворен определения вид или подвид софтуер ако се търси в началната страница на директорията с програми ще търси във всички програми, но ако и избран някои подвид само в този подвид ще търси. Показват се също има възможност да се избира на какъв език е преведена програмата и колко програми има за определения език, видът на лиценза на програмата, програмният език, статуса на програмата, операционна система, често обновявани и колекции.

Уеб сайта има блог също и страница в twitter, facebook и ident.ca.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Please wait...
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар